Trénink koní a jezdců

Nabízím trénink koní a jezdců – od individuálních jednotlivých lekcí po dlouhodobý trénink koní

Cílem obsedání a základního přiježďování mladých koní je podpora vrozené osobnosti koně, rozvoj jeho sebevědomí a samostatnosti při spolupráci s člověkem. Veškerá práce je koni představena jemu pochopitelnou formou a díky neustálé možnosti výběru a volného rozhodování se z koně stává sebejistý, spolupracující parťák s chutí do společné práce.

Pokročilé přiježďování koní, stejně jako trénink jezdců je zaměřen na individuální cíl klienta, ať už se jedná o hoby ježdění, sportovní soutěže v parkuru, drezuře či westernu a pod. Specializací Jany Šedové je především příprava dobytkářských koní – klidná práce kolem krav, základy cuttingu, rančerské lasování, a přiježďování na základě tzv. vaquero/buckaroo tradice (výcvik koně na hackamore, pozdější přechod na two-rein a straight up in the bridle).

Trénink probíhá na Křížánkách – obec Hejnice u Žamberka. K dispozici kruhová ohrada, jízdárna, nádherné terény na vyjížďky. Koně jsou „ustájeni“ v individuálních padocích, k dispozici seno, voda. Ubytování pro hosty v samostatném apartámu. Po dohodě možnost tréninku s telaty.

Individuální lekce na vlastním koni (40 – 60 min dle potřeby koně a jezdce) 

  • 500 Kč / na Křížánkách
  • 800 Kč / u vás ve stáji + doprava

Kurz na Vašem ranči, počet jezdců dohodou, počet diváků neomezen 

  • 7 000 Kč / den (6 hodin, případně dohoda) + doprava.

Týdenní pobyty s vlastním koněm 

  • 5 500 Kč   (v ceně trénink 2 hodiny denně / dvě dvojice, pondělí až pátek, pastevní ustájení, ubytování na Křížánkách).

 

Obsedání a trénink koní – minimální doba 3 měsíce

  • 6 500 Kč / měsíc
  • ustájení během tréninku – 4 500 Kč / měsíc ustájení  (venkovní padok + výběh, seno, voda. Denně místování, 2x denně krmení, vodění do výběhu a zpátky), 5 500 Kč ustájení v boxe. 

 

Od dubna 2024 opět nabízím obsedání mladých koní. Ze zkušenosti vím, že je sice možné mladé a nezkažené koně obsednout během několika týdnů či dnů, většina těchto koní ale není schopna fungovat po tak krátké době stejně dobře se svým majitelem. Proto si beru koně do tréninku na minimální dobu 3 měsíců. Během této doby by bylo vhodné, aby majitel pravidelně za svým koněm dojížděl , tréninky a vývoj koně sledoval osobně a postupně se do tréninku zapojoval. Na konci pobytu se s majiteli koní domlouvám na 2 – 5ti denním pobytu na Křížánkách, kdy si majitel svého koně přebírá tak, aby byl doma schopen samostatně navázat na započatou práci. Tréninky jsou samozřejmě v ceně obsedání.

Pokud máte doma staršího, již ježděného koně, ale po zimě, mateřské pauze, zranění apod. se na koně bojíte znovu sednout, nebo jste celý život jezdili „obvyklým“ způsobem a nyní byste tento styl chtěli obohatit více o komunikaci s koněm a vzájemné porozumění, máte možnost využít zkráceného měsíčního tréninku Vašeho koně. I v tomto zkráceném čase bych byla ráda, aby majitel za svým koněm pravidelně dojížděl, učil se společně s koněm a na konci tréninku si koně převzal tak, aby byl schopen na započatou práci navázat. Opět jsou tyto tréninky již v ceně měsíčního tréninku.

 

 

Comments are closed.